Glycosept szájnyálkahártyán alkalmazott oldat 30 ml

A Glycosept oldat baktériumellenes hatású gyógyszer. Az alkalmazás helyén enyhe fájdalom- és viszketéscsillapító hatással is rendelkezik.

Használata javasolt torokgyulladás, gége- és légcsőgyulladás és gennyes, fekélyes szájbetegségek esetén öblögetésre illetve ecsetelésre

Hatóanyag

  • 1 mg akriflavin-klorid, 10 mg levomentol, 50 mg rezorcin

ATC kódja: R02AA20 (gégészeti antisepticumok)

  • OGYI-T-3214/01

Tájékoztató

A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Torok és szájpanaszok kezelése

Torok és szájprobléma, gyulladás tünetei sokfélék lehetnek, a fájdalom mellett, lehet gombócérzés a torokban, kaparás, rekedtség, viszketés, amelyektől egész évben szenvedhetünk. A télen a hideg idő, tavasszal-ősszel a szeszélyes kiszámíthatatlan időjárás, még nyáron a melegben gyorsan elfogyasztott fagylalt, vagy a légkondicionáló okozhat bajt. A különböző problémákat egyaránt okozhatják vírusos és bakteriális fertőzések is.

Gyermekkorban a különböző közösségekbe történő bekerüléssel is megnő a szájfertőzések esélye, hiszen a kisgyermekek gyakran veszik szájukba a különböző játékokat, amit a nagyobb létszámú közösségekben nem mindig lehetséges kiszűrni, a játékokat folyamatosan fertőtleníteni, tisztán tartani. Az egyszerű torokgyulladás és szájfertőzések torok és szájfertőtlenítők alkalmazásával jól kezelhetők, amelyek egyszerre a fájdalmat és a gyulladást is csökkentik.