Wagner - Vas

A Wagner Vas filmtabletta hatóanyagai hozzájárulnak a szervezet oxigén ellátáshoz, a megfelelő fizikai és szellemi teljesítőképességhez és az immunrendszer normál működéséhez.

A vasat szervezetünk nem képes nélkülözni, azt megfelelő mennyiségben szükséges bevinni vagy pótolni. Természetes pótlására leginkább az állati eredetű élelmiszerek, hús, tej, tojás, egyes zöldségek spenót, sóska, hüvelyesek fogyasztásával van lehetőség.

A szervezet egyik legfontosabb nyomeleme a vas, részt vesz a hemoglobin felépítésében, ami a vörösvérsejtek fontos alkotóeleme, ezért szervezetünk oxigén ellátásában, és így a mindennapi erőnlétünkben, van kiemelt szerepe!

Vas

  Fontos szerepet játszik a hemoglobin felépítésében, amely a vörösvérsejtek fontos alkotóeleme. Hiányában fakó, kirepedezett bőr, töredezett körmök, fáradékonyság lehetnek a tünetek.

  Felszívódása és biológiai hasznosulása igen gyenge, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, ezért szükséges odafigyelni a megfelelő pótlására. A vas felszívódásához és hasznosulásához elengedhetetlen a megfelelő C-vitamin mennyiség megléte is!

  B12-vitamin, folsav

   Fontos szerepet játszanak a DNS-szintézisben, ezen keresztül
   pedig a megfelelő vérképzésben.

    C-vitamin

     Segíti a vas megfelelő felszívódását (jobban oldódó formává alakítja,
     megkötheti a vas felszívódását gátló anyagokat)

     Filmtabletta

      Ajánlott alkalmazása ételintolerancia, például lisztérzékenység, a tojásra való érzékenység vagy tudatos tartósan húsmentes étkezés esetén.

      Valamint lehetnek olyan időszakok is, mikor megnövekedhet a szervezet vas- szükséglete, ilyen időszak lehet a gyermek, fiatalkori gyors növekedés, fokozottan aktív sportolás, nők esetében terhesség, szoptatás, menstruációs zavarok, nagy vérveszteséget követően.

      Hatóanyagok filmtablettánként

      1. - Vas (vas-II-glükonát dihidrát) - 10,9 mg (90,7 mg) - NRV: 75% / tabletta
      2. - Folsav - 200 µg - NRV: 100% / tabletta
      3. - B12-vitamin - 0,75 µg - NRV: 75% / tabletta
      4. - C-vitamin - 100mg - NRV: 125% / tabletta

      Almkalmazás

       A Wagner Vas filmtabletta vérképzésben fontos szerepet betöltő hatóanyagokat tartalmaz (vas, folsav, B12-vitamin).

       A vasat magas biológiai hasznosulású, jó felszívódású vas II ion formában (vas-glükonát-dihidrát), tartalmazza, a felszívódást emellett segíti a benne található C-vitamin, így biztosíthatja a hiányzó vas mindennapos pótlását a szervezet számára.

       Kiszerelés: 30 db tabletta / doboz
       Ajánlott adag: napi 1 tabletta

       1. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
       2. OÉTI notifikációs szám: 10684 / 2012