Szelén - Wagner

A szelén az egyik legfontosabb védő hatású immunerősítő nyomelem, amely antioxidáns jellegével semlegesíti a károsító szabad gyököket, ezzel védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben.

Fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Nélkülözhetetlen az anyagcseréhez, az energiatermelő folyamatokhoz, szükséges a jódtartalmú pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez.

A szelén az egyik legfontosabb védő hatású, immunerősítő nyomelem. Szerepet játszik a pajzsmirigyhormonok normál termelésében, antioxidáns, segíti az anyagcserét.

Szelén

  Természetes forrása a magas fehérje tartalmú ételek, tengeri halak, húsok, belsőségek, illetve növények esetében a teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek. De az élelmiszerek, növények szeléntartalmát befolyásolja adott termő terület szelén tartalma, amely Magyarországon sajnos igen alacsony.

  Pótlása

   Ajánlott a pótlása egyoldalú, vegetáriánus, fehérje szegény étkezés esetén illetve a téli immunerősítés időszakában.

   A Wagner Szelén tabletta természetes szelénes élesztőt tartalmaz, melynek biológiai hasznosulása lényegesen kedvezőbb, mint a más termékekben kémiailag, szintetikusan előállított szelén esetében!

   Hatóanyag filmtablettánként

   1. - Szelén - 0.05 mg / 2 tabletta
   2. [a tabletta a hatóanyagot 25 mg Szelénes-élesztő formájában tartalmazza]

   Kiszerelés: 90 db tabletta / doboz
   Ajánlott adag: napi 2 tabletta

   1. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
   2. OÉTI notifikációs szám: 5146 / 2009