Reseptyl-Urea külsőleges por 10g

A Reseptyl-Urea szulfonamid típusú antibiotikumot (kloroszeptil) tartalmazó sebhintőpor. A nehezen gyógyuló felfekvéses, fekélyes tünetek kezelése igen nehéz feladat.

A megfelelő sebtisztítás és az indokolt esetben alkalmazott sebfelszínszárítás fontos a tünetek kezelésében.

A készítmény alkalmazása a következő esetekben javasolt:
 1. - Fertőzött sebek,
 2. - Égési sérülések,
 3. - Felfekvés,
 4. - Feltárt gennyes folyamatok,
 5. - Renyhén gyógyuló váladékozó fekélyek.

Hatóanyag

 1. - Chloroseptyl (Kloroszeptil) 300 mg / 1 g sebhintőpor
  ATC kódja: D06B A19 (kemoterapeutikumok lokális használatra, szulfonamid kombináció)
 2. - 10g – OGYI-T-3301/01
 3. - 50g – OGYI-T-3301/02

Tájékoztató

  A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót,
  vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

  Bőrsérülések, sebek kezelése

  A bőr, mint „kültakarónk” a szervezet első védelmi vonala. Különböző balesetek, fizikai, kémiai, biológiai hatásokra a bőrfelület megsérülhet, és akár különböző kórokozók is bekerülhetnek a sérült hámszöveten keresztül a szervezetbe. A bőrsérülések igen sokfélék és súlyosságát tekintve is igen különbözőek lehetnek, mint vágott, horzsolt, zúzott seb, égési seb, napégés, vízhólyag, aknék, pattanások, de rovarcsípés okozta hámsérülések, szőrtüszőgyulladás, különböző gyulladásos bőrbetegségek, és a benőtt köröm gyulladásos állapota is ide sorolandó.

  A bőrsérülések tünetei az enyhétől az igen súlyosig terjedhetnek, vérzés, bőrpír, fájdalom, duzzanat, sebek, sérülések formájában. A kisebb sérülések, gyulladások otthon szakszerű ellátást követően (vérzéscsillapítás, tisztítás, fertőtlenítés, kötözés) gyógy készítményekkel jól kezelhetőek, a felülfertőződés, mely további szövődményekhez vezethet, megakadályozható, de ezek esetén is szükség lehet orvosi segítségre, különösen erősen szennyezett, vérző károsodások esetén.