KALCIUM PLUS - Wagner

Felmérések szerint a magyar lakosság élelmiszerekkel alig több mint felét viszi be a szervezete számára szükséges kalciumnak, amely egyes allergiás állapotok, időszakok, vagy étkezési szokások esetén még inkább jellemző (tej, tejtermékek elhagyása).

A kalcium a csontjaink és fogaink egyik legfontosabb összetevője, biztosítja ezek szilárd szerkezetét, de szintén nagyon fontos szerepe van a véralvadásban, az izom összehúzódásban és az idegsejtek közötti kommunikációban, akár a sebgyógyulásban is.

Kalcium

  Szervezetünkben a kalcium leginkább a csontok, a fogak megfelelő szerkezetének kialakításában, az izomműködésben és a véralvadásban játszik szerepet.

  A szervezet egyéb funkcióinak ellátásához alacsony kalciumszint esetén a csontokból kerül elvonásra, így akár idősebb korban a csontok szerkezetének gyengülése és csontritkulás is felléphet. A kalcium hiány lassan, nehezen észlelhető állapot, azonban jellemzően utalhat rá a fénytelen haj, töredező, egészségtelen köröm, fogszuvasodás, izomgörcsök és végső soron a csontritkulás állapota.

  Filmtabletta

   A Kalcium Plus Wagner filmtabletta szedésével pótolható az szervezet kalcium szükséglete, így a csontritkulásos állapotok, a véralvadás és az izomgörcsök tünetei csökkenthetőek.

   Hatóanyagok filmtablettánként

   1. - Kalcium ion - 75 mg / tabletta
   2. [Calcium-gluconate (Kalcium-glükonát) formájában – 806 mg / tabletta]
   3. - Kalcium ion – 50 mg / tabletta
   4. [Calcium- carbonate (Kalcium-karbonát) formájában – 125 mg / tabletta]

   Kiszerelés: 60 db tabletta / doboz
   Ajánlott adag: 4 - 10 éves kor között napi 2 x 1 tabletta,
   10 éves kor felett napi 2 x 2 tabletta

   1. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
   2. OÉTI notifikációs szám: 5145 / 2009