Gentamicin-Wagner 1mg/g kenőcs

Gentamicin-Wagner kenőcs aminoglikozid típusú antibiotikumot tartalmazó készítmény. Alkalmas gentamicinre érzékeny baktériumok okozta bőrfertőzések kezelésére az alábbi esetekben:
 1. - Primer bőrfertőzések, másodlagos bőrfertőzések,
 2. - Felületes égés,
 3. - Rovarcsípés,
 4. - A körömágy gyulladása,
 5. - Felülfertőzött gombás és vírusos bőrfertőzések,
 6. - Lábszárfekély,
 7. - Különböző eredetű sebfertőzések,
Emellett hatékonyan használható sebészi úton feltárt, megnyitott tályogok kezelésére

Hatóanyag

 1. - Gentamycinum (Gentamicin) – 1 mg / 1 g kenőcs
  [Gentamycinum sulfuricum formájában – 1,21 mg / 1 g kenőcs]
  ATC kódja: D06A X07 (antibiotikumok lokális használatra, gentamycin)
 2. OGYI-T-9690/01

Tájékoztató

  A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót,
  vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

  Bőrsérülések, sebek kezelése

  A bőr, mint „kültakarónk” a szervezet első védelmi vonala. Különböző balesetek, fizikai, kémiai, biológiai hatásokra a bőrfelület megsérülhet, és akár különböző kórokozók is bekerülhetnek a sérült hámszöveten keresztül a szervezetbe. A bőrsérülések igen sokfélék és súlyosságát tekintve is igen különbözőek lehetnek, mint vágott, horzsolt, zúzott seb, égési seb, napégés, vízhólyag, aknék, pattanások, de rovarcsípés okozta hámsérülések, szőrtüszőgyulladás, különböző gyulladásos bőrbetegségek, és a benőtt köröm gyulladásos állapota is ide sorolandó.

  A bőrsérülések tünetei az enyhétől az igen súlyosig terjedhetnek, vérzés, bőrpír, fájdalom, duzzanat, sebek, sérülések formájában. A kisebb sérülések, gyulladások otthon szakszerű ellátást követően (vérzéscsillapítás, tisztítás, fertőtlenítés, kötözés) gyógy készítményekkel jól kezelhetőek, a felülfertőződés, mely további szövődményekhez vezethet, megakadályozható, de ezek esetén is szükség lehet orvosi segítségre, különösen erősen szennyezett, vérző károsodások esetén.