Gastracid narancsos ízű rágótabletta

A Gastracid rágótabletta egy narancs ízű, magnézium-hidroxidot és alumínium-oxidot tartalmazó gyomorsavlekötő gyógyszer.

A Gastracid gyomorsav túltermeléssel járó állapotok, gyomorégés és a gyomorsav nyelőcsőbe való visszafolyása (reflux) miatt kialakuló panaszok tüneti kezelésére alkalmazható felnőtteknek. A két hatóanyag kombinációja (alumínium-oxid, magnézium-hidroxid) hosszan tartó hatást biztosít, védőréteget képez a gyomorban, csökkenti a gyomorégéssel járó panaszokat.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 1-2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Hatóanyag

 1. - Aluminii oxidum hydricum (Alumínium-oxid) – 400 mg / tabletta
 2. - Magnesii hydroxidum D214 (Magnézium-hidroxid) – 400 mg / tabletta
  ATC kódja: A02A D01
  (antacidumok; alumínium-, kalcium- és magnézium vegyületek kombinációi és komplexei, egyszerű só kombinációk)
 3. OGYI-T-20105/01

Tájékoztató

  A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót,
  vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

  Gyomor panaszok kezelése

  A nem megfelelő életmód, rendszertelen étkezés, egyes elfogyasztott ételek lehetnek felelősek a hasi diszkomfort érzés és a gyomorégés kialakulásának. A gyomorégés nem más, mint a gyomortól a nyelőcsövön át egészen a torokig is terjedhető égő érzés, amelyet a gyomorból visszaáramló gyomorsav okoz. Leggyakoribb oka a rossz táplálkozás, de betegségek is okozhatják.

  Gyakran jelentkező panaszokkal orvoshoz kell fordulni. Azonban a táplálkozási szokásainkat, életmódunkat is érdemes felülvizsgálni, hiszen okozhatja túlevés, a hirtelen, rövid idő alatt, gyorsan elfogyasztott nagy mennyiségű étel, a zsíros, fűszeres, savas ételek.