Acetilcisztein-Wagner 200 mg kapszula

Viszkózus nyák kiválasztásával járó légzőszervi megbetegedések kiegészítő kezelése, a bakteriális felülfertőződés megelőzése érdekében kiemelten fontos a lerakódott nyák elfolyósítása, a szervezetből történő eltávolítása. Erre kiválóan alkalmas az Acetilcisztein-Wagner kemény kapszula.A készítmény alkalmazása javasolt:
 1. - Akut és krónikus hörghurut,
 2. - Mucoviscidosis (öröklődő rendellenesség az exocrin mirigyek zavarával),
 3. - Gégegyulladás,
 4. - Légcsőgyulladás,
 5. - Arcüreggyulladás,
 6. - Középfülgyulladás,
 7. - Hurutos meghűlés esetén.

Hatóanyag

 1. - 200 mg acetilcisztein (acetylcysteinum) kapszulánként
  ATC kódja: R05CB01 (köptetők, kivéve a köhögéscsillapító kombinációkat)
 2. OGYI-T- 3795/01

Tájékoztató

  A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót,
  vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

  Megfázás, köhögés kezelése

  A téli, nyirkos, hideg időszakban jellemző tünet a hurutos köhögés, amit produktív köhögésnek is nevezik, mivel sok váladék képződik, így köptető használatára lehet szükség. A tüdőben, arcüregben, homloküregben a gyulladásos folyamatok eredményeként váladék képződik. Gyakran a váladék nagyon sűrűvé válik, és önmagától nehezen tud a szervezetből eltávozni. Gyakori tünetek a köhögés, az orrfújás. A köptetők segítenek a váladék elfolyósításában, ami így az már könnyebben felköhöghetővé, kifújhatóvá válik.

  Ezek a hatóanyagok nem közvetlenül csillapítják a köhögést, mivel nem hatnak a köhögési reflexre. Segítik a váladék felszakadozását, eltávozását a szervezetből, melynek hatására csökken a köhögési inger, és megakadályozható, megelőzhető az esetleges bakteriális fertőződés esélye. A köptetők fokozhatják a váladék mennyiségét is, ami a váladék jobb ürülése érdekében átmenetileg a köhögés erősödését eredményezheti. Közvetlen lefekvés előtti alkalmazásuk nem javasolt, mivel az ilyen esetben kiváltott köhögés az alvást zavarhatja. A köptető és a köhögéscsillapító hatású készítmények együttes alkalmazása kerülendő!